Testvinder

Puky LR M Classic Retro

Denne retro løbecykel ser ikke blot super sød ud, men er også lavet i højeste kvalitet, så barnet kan give den gas med sine små stænger uden at i som forældre skal bekymre jer om holdbarheden. Den lille detalje med den flettede kurv på styret gør også denne løbecykel til en klar favorit.

Gå til testvinder
Bedste produkt
Pris
Billigst hos
Gå til
 • 1. Puky LR M Classic Retro (testvinder)
  Pris: 749 kr.
  Billigst hos: Cykelshoppen
 • roed loebecykel med gule eger
  2. Puky LR1L BR
  Pris: 649 kr.
  Billigst hos: Coolshop
 • Sort loebecykel til boern
  3. Bekids Mini
  Pris: 450 kr.
  Billigst hos: Babysam
 • roed firehujlet loebecykel med gule daek
  4. Puky Pukylino 4 hjulet
  Pris: 299 kr.
  Billigst hos: Coolshop
 • lyseroed loebecykel med sorte daek
  5. Puky LR 1 L Løbecykel
  Pris: 405 kr.
  Billigst hos: Boernibalance
 • Lyseblaa firehjulet loebecykel
  6. Puch Pear Løbecykel
  Pris: 262 kr.
  Billigst hos: Bilka
 • Klassisk blaa og roed mini-scoot til boern
  7. Dantoy Scooter
  Pris: 238 kr.
  Billigst hos: Jollyroom
 • kiwi groen loebecykel
  8. Puky LR M Plus løbehjul
  Pris: 524 kr.
  Billigst hos: Coolshop

De bedste løbecykler til børn

En løbecykel er meget mere end blot legetøj. Det er et redskab, der styrker dit barns motoriske evner og balance. Derfor anbefales det, at lade dit barn bruge en løbecykel lige så snart, det er en mulighed.

Har du besluttet, at du vil købe en løbecykel til dit barn, er det selvfølgelig vigtigt, at du vælger den rette model. Det er dog lettere sagt end gjort, da udvalget er både stort og differentieret.

Valget af en løbecykel bliver dog lettere af, at dine valgmuligheder er begrænset til et udpluk af de bedste modeller på markedet. Derfor er det netop, hvad vi har gjort her på siden.

De modeller, du finder herunder, er alle blandt de bedste løbecykler på markedet. Derfor er du garanteret, at du får god værdi for dine penge, hvis du vælger fra det nedenstående udvalg, hvor du sandsynligvis finder en passende model til dit barn.


1. Puky LR M Classic Retro

Lyseroed loebecykel paa hvid baggrund

Når du skal købe en løbecykel, er der mange faktorer, der har betydning for dit valg. Det vigtigste er dog, at du vælger ud fra barnets højde og indvendig benlængde, da disse parametre er afgørende for, om barnet kan passe den pågældende løbecykel.

Denne LR M-model fra Puky har et retroinspireret design, og er lavet til børn med en højde på mellem 85 cm og 110 cm. Desuden skal brugeren af løbecyklen helst have en indvendig benlængde på et sted mellem 30 og 43 cm.

Udstyret med støttefod og cykelkurv

Den nydelige løbecykel fra Puky har ikke blot et udseende, der appellerer til de fleste. Den er også udstyret med både en støttefod og en cykelkurv foran, hvilket får den til at minde endnu mere om en egentlig cykel.

Cykelkurven ligner ganske vist en kurv i flet, men det er ikke tilfældet. Derimod har Puky fået den fremstillet i fleksibelt plastik. Det er dog kun en fordel, at det gør sig gældende, da det betyder, at den er mere modstandsdygtig og holdbar.

Specifikationer:

 • Alder: Fra 2 år
 • Længde: 73 cm
 • Højde: Mellem 30 og 39 cm
 • Vægt: 3,5 kg
 • belastning: 25 kg

2. Puky LR 1L Br Løbecykel M. Bremse – Testvinder

roed loebecykel med gule eger


Den mest markante fordel ved denne løbecykel er, at den er udstyret med en håndbremse. Det betyder, at barnet har mulighed for at styre tempoet på egen hånd. Går det pludselig for stærk, er det nemt at bruge håndbremse til at sænke farten en smule.

Størrelsen på denne løbecykel medfører, at den primært henvender sig til lidt større børn. Derfor egner den sig glimrende til at blive brugt som middel til at træne, inden barnet skal lære at cykle. Næste skridt efter denne løbecykel, er derfor en rigtig cykel.

Er sikker for barnet at køre på

Puky har sørget for, at løbecyklen er udstyret med et sikkerhedshåndtag og specielt sæde samt polstring på styret. Alt dette medfører, at cyklen er sikker for barnet. Det giver derfor en tryghed for både barnet, men også for forældrene.

Derudover er den blevet forsynet med en støttefod, så barnet kan stille løbecyklen fra sig efter brug. Puky har gjort brug af en slagfast pulverlakering, der sikrer, at den holder sig fin i mange år – og potentielt kan gøre i arv til yngre søskende.

Specifikationer:

 • Alder: Fra 2,5 år eller 90 cm i højden
 • Længde: 87 cm
 • Sadel: Fra 34 til 43 cm
 • Vægt: 5,2 kg
 • belastning: 25 kg

3. Bekids Mini – Flot design

Sort loebecykel til boern

Her er der tale om en løbecykel, der henvender sig til de mindste. Løbecyklen fra BEKIDS har et nydeligt retrolook, der tiltaler de fleste. Desuden er den udstyret med små, men bredde hjul, der sikrer, at den giver en god køreoplevelse for barnet.

Løbecyklen er god til barnet, der skal til at træne sin balance og fornemmelse for egen krop. Den kan nemlig styrke barnets motoriske evner og balance. Både sæde og styr kan dog justeres, så den kan tilpasses et barn mellem to og fire år.

Skridtet inden en rigtig cykel

En løbecykel som denne er en rigtig god løsning, når barnet skal lære at cykle. Det kan være svært at hoppe direkte op på en cykel med pedaler, hvorimod det bliver betydeligt lettere for barnet, hvis det først har fået træning på en løbecykel.

BEKIDS har udstyret denne løbecykel med en lille afsats, som barnet kan placere fødderne på. Denne afsats kan bruges, når løbecyklen er i fart og barnet har fundet balancen. Netop dette er medvirkende til, at den er god til skridtet inden en rigtig cykel.

Specifikationer:

 • Hjul: Massive 7,5” EVA
 • Stel: Massivt stålstel med slagfast lakering
 • Anbefalet alder: Fra 1,5 år

4. Puky Pukylino

roed firehujlet loebecykel med gule daek

Pukylino fra Puky er en løbecykel til de små. Det er et ideelt valg til barnet, der er ved at lære at gå. Cyklen har ingen pedaler, så barnet kan sidde fint på det behagelige sæde, mens benene bliver brugt til at skubbe sig selv og løbecyklen fremad.

Løbecyklen er udviklet med et særligt fokus på komfort og sikkerhed. Derfor er den blandt andet udstyret med et sikkerhedshåndtag og et behageligt sæde. Dette sikrer, at barnet kan føle sig sikker og tryg, når det sidder for sig selv på den lille løbecykel.

Har en slagfast pulverlakering

For at sikre, at løbecyklen kan holde til lidt af hvert, er den blevet lakeret med en slagfast pulverlakering. Det sikrer, at den kan holde sig pæn og nydelig i lang tid, hvorved barnet kan have glæde af sin løbecykel i flere år.

Derudover har Puky også valgt at udstyre den med støjsvage hjul. Denne løbecykel henvender sig ikke til alle børn, da den er lavet i en størrelse, der medfører, at den egner sig til børn omkring 1-års alderen og op. Derfor vokser barnet fra den på et tidspunkt.

Specifikationer:

 • Alder: Fra 1 år og op
 • Højde på barn: Fra 75 cm
 • belastning: 20 kg
 • Vægt: 2,7 kg
 • Mål: B: 25 x L: 51 cm
 • Sædehøjde: 22 cm

5. Puky LR 1 L Løbecykel – Forbrugerfavorit

lyseroed loebecykel med sorte daek

Her får man en flot LR 1L-model fra Puky, der er lakeret i den klassiske røde farve, som producenten er kendt for. Det er en løbecykel, der er lavet til lidt ældre børn, da den passer til børn fra 2,5 år og op. Derfor kan den bruges som sidste skridt, inden en egentlig cykel.

Når du skal vælge, bør du tage udgangspunkt i barnets højde. Dermed er du sikker på, at du får fat i en løbecykel i den rette størrelse. Denne model fra Puky passer til børn, der måler mellem 90 og 115 cm. Det betyder også, at det er en løbecykel, som barnet kan vokse med.

Er udstyret med luftdæk

Den eneste forskel, der er mellem LR 1L og LR 1 fra Puky er, at førstnævnte er udstyret med luftdæk. Mange ser det som en fordel, at denne model er udstyret med luftdæk, da det betyder, at den kan bruges på de fleste underlag.

Blandt andet er det intet problem at have denne løbecykel med en tur i skoven. Ved du, at dette kan blive aktuelt, skal du naturligvis ikke vælge LR 1-modellen, da den har skumdæk. Den type dæk egner sig nemlig ikke til at blive taget en tur med i skoven.

Specifikationer:

 • Alder: Fra 2,5 år
 • Længde: 90 cm
 • Sadel: Fra 34 til 43 cm
 • Vægt: 5 kg
 • belastning: 25 kg
 • Højde på barn: Mellem 90 og 115 cm

6. Puch Pear Løbecykel 12″ – Godt køb

Lyseblaa firehjulet loebecykel


PUCH Pear er ikke til de større børn. Derimod er det en mindre løbecykel, der er designet til børn i alderen et til to år. Derfor har PUCH også forsynet løbecyklen med fire hjul, da det hjælper med at skabe ekstra støtte til det barn, der bruger den.

Det er en løbecykel, der ikke blot kan bruges til sjov og spas, men som også kan styrke dit barns udvikling. Løbecyklen er nemlig i stand til at styrke barnets balance og motorik. Derfor er det en glimrende måde for barnet at lære, mens det har det sjovt.

Kan være barnets første cykel

Ingen tvivl bør herske om, at denne løbecykel er et oplagt valg som barnets første cykel. Hvis du lader barnet bruge et køretøj som dette, får barnet en fortrolighed med at cykle allerede i en tidlig alder. Og det gør det lettere at lære at cykle på en egentlig cykel.

Samtidig er det værd at påpege, at det er et glimrende køb, da PUCH Pear kan fås til en meget lav pris. For ganske få penge kan du derfor købe dig til en løbecykle, der kan styrke dit barns balance, men også give det både glæde, motion og frisk luft.

Specifikationer:

 • Hjul: 4 stk
 • Farve: Blå
 • Vægt: 1,7 kg

7. Dantoy Scooter med Gummihjul

Klassisk blaa og roed mini-scoot til boern

Denne løbecykel er en sand klassiker, som du måske selv har leget med, da du var børn. Klassikeren fra Dantoy har nemlig skabt glæde og udvikling hos børn i mere end 50 år. Det ændrer dog ikke på, at det er noget, den bliver ved med at gøre.

På trods af, at den ikke er udviklet i går, er der tale om en løbecykel, der er både robust, holdbar og forsynet med gummihjul. Det betyder, at den sagtens kan bruges indendørs, da du ikke skal bekymre dig om hverken ridser i gulvene eller støj fra hjulene.

Styrker barnets motorik

Den populære scooter fra Dantoy er ikke blot sjov for barnet. Det er også et køretøj, der styrker barnets balance, motorik og selvtillid. Derfor er der mange gode årsager til at købe den. Hertil er det værd at nævne, at den kan bruges både inde og ude.

Ønsker du at gøre det endnu sjovere for barnet, er det muligt at tilkøbe en matchende anhænger med gummihjul. Ved du, at dit barn udelukkende ønsker at køre rundt på scooteren, kan du naturligvis sagtens undlade at tilkøbe anhængeren.

Specifikationer:

 • Alder: Fra 2 år
 • Længde: 56 cm lang
 • Siddehøjde: 26 cm (fra gulv til sæde)
 • Anhængertræk: Ja
 • Gummihjul: Ja

8. Puky LR M Plus løbehjul med bagskærm

kiwi groen loebecykel

LR M Plus fra Puky adskiller sig fra de andre modeller på flere punkter. Den udmærker sig dog blandt andet ved at have en fin afskærmning på baghjulet. Denne afskærmning er fordelagtig, da den beskytter barnet mod vand og snavs, hvis vejret er skidt.

Hertil har Puky udstyret løbecyklen med et specielt sæde og sikkerhedshåndtag, der garanterer, at sikkerheden er i top. Styret er desuden polstret, hvorfor der er mindre risiko for, at barnet kommet til skade, hvis uheldet skulle være ude.

Fra to år og op

Denne løbecykel er lavet til børn fra to år og op. Dog er det ikke kun ud fra alderen, at du bør vælge løbecykel. Det er i lige så høj grad ud fra højden. Denne løbecykel er lavet til børn, der måler fra 85 cm og har en skridtlængde på mellem 30 og 43 cm.

Det er muligt at justere både styr og sæde på løbecyklen med op til 10 centimeter. Det betyder, at det er en løbecykel, som barnet kan have glæde af i lang tid. Cyklen er desuden blevet lakeret med slagfast pulverlakering, som sikrer, at den kan holde sig pæn længe.

Specifikationer:

 • Alder: Fra 2 år
 • Højde på barn: Fra 85 cm
 • belastning: 25 kg
 • Vægt: 3,7 kg
 • Længde: 73 cm
 • Sadel: Fra 30 til 43 cm

Valg af løbecykel: Sådan vælger du den rette

Der findes rigtig mange løbecykler på det danske marked, som adskiller sig fra hinanden på mange punkter. Af denne grund kan det være vanskeligt at finde hoved og hale i de mange muligheder.

Når du skal købe en løbecykel til dit barn, er det derfor vigtigt, at du vælger med omhu. For at sikre, at den passer til dit barn, er der flere parametre, der skal være med i dine overvejelser, hvilket særligt gælder de nedenstående:

Skridtlængden på løbecyklen er afgørende

Der er især ét parameter, der er vigtigt, når du skal købe en løbecykel. Mange tror, at det er barnets højde eller alder, men det er ikke tilfældet. Derimod er det barnets skridtlængde, der er det absolut vigtigste parameter.

Årsagen til dette er, at et barn på to år sagtens kan være lavt, men have lange ben. Ligeledes kan et barn på halvandet år også være højt, men have kort ben,

Derfor er parametre såsom barnets alder og højde ikke nær så afgørende, som barnets skridtlængde er. Det er nemlig skridtlængden, der fortæller, om dit barn kan passe en given løbecykel.

For at sikre, at dit barn kan passe sin løbecykel, skal han eller hun kunne nå jorden med flade fødder. Når barnet står på sin løbecykel, skal det kunne stå faldt med begge fødder på jorden. Når barnet sidder ned, skal det kunne have let bøjede ben.

Hvis dit barn ikke kan det, er løbecyklen enten for stor eller sadlen er placeret for højt. Netop derfor er det også en rigtig god idé at have en løbecykel, hvor man kan justere sadlen.

I og med, at dit barn bruger sine fødder til både at kommer op i fart, men også til at bremse, er det afgørende, at den passer i højden. Ligeledes er det også afgørende for, om dit barn føler sig tryg og sikker på løbecyklen.

Sadel og styr

Rigtig mange ved, at det er en betydelig fordel, hvis en løbecykel har en justerbar sadel. Det sikrer nemlig, at den justeres op og ned, så den passer til barnet. Samtidig medfører det, at barnet kan vokse med sin løbecykel.

Hvad mange dog glemmer er, at det også er nødvendigt, at cyklens styr kan justeres. Det nytter nemlig ikke noget, at man kan justere sadlens højde, hvis det ikke er muligt at justere tilsvarende på dens styr.

Det er vigtigt, at man kan indstille løbecyklens styr på en sådan vis, at dit barn sidder i en oprejst position, uanset hvordan sadlen er indstillet. Kan man ikke justere på styret, er det ikke muligt at sikre, hvis man eksempelvis justerer sadlen helt op.

Heldigvis kan man finde rigtig mange løbecykler, der kan justeres på både styr og sadel. Derfor er det bestemt ikke en umulighed at finde en god løbecykel, som kan justeres på korrekt vis, og som barnet kan vokse med.

Skal det være gummidæk eller luftdæk?

Som udgangspunkt har du to dæktyper at vælge mellem, når du skal købe en løbecykel. Du kan nemlig vælge mellem enten luft- eller gummidæk.

Der er både fordele og ulemper forbundet med at vælge gummidæk. Den primære fordel er, at de er punkterfrie. Derfor er det muligt at bruge dem på alle underlag, uden at skulle være bekymret for, at de går i stykker.

Dog er det på bekostning af, at de giver en anelse langsommere kørsel, da de er tungere at løbe med. Ofte er denne type dæk relativt brede, hvilket giver cyklen en god stabilitet. Har barnet ikke erfaring med løbecykler, kan det derfor være et godt valg.

Luftdæk er det rette valg, hvis løbecyklen skal bruges til længere distancer. På lige fod med gummidækket, fungerer luftdækket også på alle underlag.

Når dit barn kører over huller eller andre ujævnheder, vil det føles mere smidigt og behageligt som følge af luftdækket. Derfor er det også en god løsning, hvis løbecyklen primært kommer til at blive anvendt i skoven, på grusvej eller lignende.

Derudover er det også værd at påpege, at der er mere fart i luftdækket. Har du brug for at dæmpe lidt for farten, kan dette opnås ved at lukke lidt luft ud af dækkene. Skal dit barn køre langt, bør der ikke herske tvivl om, at luftdækket er det rette valg.

Med eller uden håndbremse?

Et aspekt du også skal tage højde for, når du vælger løbecykel er, om den skal være udstyret med en håndbremse eller ej. Det er dog ikke alle, der finder det nemt at vurdere, om de skal vælge en model med eller uden håndbremse.

Rigtig mange tænker, at det er en god idé at vælge en model med håndbremse. Det betyder nemlig, at barnet kan øve sig i at bruge den, inden de skal cykle på en rigtig cykel. Selvom det virker som det logiske valg, er det faktisk ikke anbefalelsesværdigt.

Derimod er det faktisk typisk bedst at vælge en løbecykel uden håndbremse. Det er dog ikke et krav, hvorfor det som forælder er op til dig selv at vurdere, om barnet skal have en håndbremse på løbecyklen eller ej.

Det er dog vigtigt at huske, at det kræver kræfter at bruge en håndbremse. Dertil kræver det også en vis hånd- og fingerstørrelse, som de færreste mindre børn har, hvorfor de vil have svært ved at bruge løbecyklens håndbremse.

Hertil er det slet ikke naturligt for dit barn at bruge en håndbremse. Derimod vil barnet helt instinktivt bruge sin fødder til at bremse, hvis behovet skulle opstå. Selvom håndbremsen er til stede, vil den derfor sjældent blive brugt af barnet,

Pris

De fleste har også et vist fokus på prisen. Mange ved godt, at der er andre aspekter af købet, der er vigtigere, men ikke desto mindre er prisen også med i overvejelserne.

Det er dog svært at sige, hvad du skal regne med at skulle betale for en løbecykel. Der er nemlig stor forskel på de mange modeller, og derfor er der også stor forskel på, hvad de koster. Nogle af dem er dyre, mens andre kan købes til ganske få penge.

På lige fod med en andre køb af udstyr og legetøj til børn, er det som regel en god idé at holde sig fra de helt billige modeller. Det skyldes, at der er sammenhæng mellem pris og kvalitet, og af denne grund kan du ikke forvente det store af de helt billige modeller.

I stedet for at gå på jagt med afsæt i pris, er det dog til hver en tid bedre at holde fokus på at finde en model, der lever op til de krav, du og dit barn har. Der er stor forskel på, hvad folk har af krav, og derfor er der også stor forskel på, hvad der er den bedste model for dem.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here