De mest børnevenlige hunderacer i verden

Går du og har en drøm om at udvide familien med et ekstra logrende medlem? 

Denne drøm bliver realiseret i mange familier, specielt børnefamilier, hvor børnene længe har gået med det brændende ønske om at få en hund.

Før der bliver anskaffet et ekstra medlem til familien, er det dog vigtigt at undersøge nøje, hvilke hunderacer der egner sig bedst til børn, hvilke racer der allergivenlige og hvordan man rent økonomisk håndterer dette nye medlem af familien.

LÆS OGSÅ: Legetøj til 1 årig og 1 års fødselsdagsgave ideer

Børnevenlige hunderacer

Som børnefamilie der overvejer at få en hund, der kan glæde både voksne og børn, er det en god ide at undersøge sine muligheder, inden man går ud og erhverver sig en lille firebenet ven.

Skal hunden kunne trives i en børnefamilie, er det vigtigt, at denne besidder personlighedstræk, der egner sig til børnenes aktive og fantasifulde liv.

I det følgende vil vi liste hvilke tre hunderacer, der egner sig bedst til jobbet som deltids-barnepige og fuldtids-glædespreder.

Labrador

Labradoren må siges at være den hunderace, alle kender til. Labradoren er en kærlig familiehund, der forstår sig på at indgå i fællesskaber med børn. Labradoren er sågar også en nem race at træne til familiens egne behov.

Spaniels

Der findes mange hunderacer, der oprindeligt hører til spaniel som fx Cockerspaniel, Springerspaniel og Cavalier King Charles Spaniel. Får man en spaniel, er man sikret en nysgerrig hund, der elsker at går på eventyr med børnene i haven eller på gåturen.

Golden Retriever

Med en Golden Retriever har vi at gøre med en hunderace, der tilpasser sig børnenes behov. Denne kan indgå i alt fra sjove lege i haven til rolige indendørsaktiviteter.

Allergivenlige hunderacer

Har allergi overfor pels altid været et problem og en hæmsko mod at tilføje et nyt medlem til familien? Så læs med herunder hvor vi lister et par hunderacer, der både er allergi- og børnevenlige.

Spaniel

Som nævnt før er de forskellige typer af racen spaniel et rigtig godt bud på en børne- og familievenlig hund. Lider man af diverse allergier overfor pels, kan man kombinere den børnevenlige og allergivenlige hunderace, der kalder sig Irsk Vandspaniel.

Denne type spaniel har en krøllet pels, der er bedre rustet mod vand, og som samtidig er allergivenlig. 

Labradoodle

Labradoodle er ikke som sådan en hunderace men nærmere en krydsning mellem en labrador og puddel.

Vi nævnte tidligere, at den familievenlige labrador besidder mange fantastiske egenskaber, og det gør den i fælleskab med pudlen. Med pudlens krøllede pels er denne hunderace tilmed allergivenlig.

Økonomiske aspekter

Før man anskaffer sig en hund, bør man overveje et par økonomiske aspekter ved det at være hundeejer.

Som hund kan man komme ud for diverse sygdomme, og det er vigtigt at der afsat tid og ressourcer på at gå med hunden til dyrelæge, hvis det bliver nødvendigt.

Derudover er det som hundeejer vigtigt, at man har undersøgt hvilke muligheder der gør sig gældende, hvis man ønsker at drage til sydligere himmelstrøg når ferien kalder – skal hunden med på ferie, eller skal den indlogeres på en hundepension?

Slutteligt er det vigtigt at få tegnet en ansvarsforsikring til sin hund. Dette er lovpligtigt i Danmark, og forsikringen dækker hvis din hund gør skade på inventar, mennesker eller andre hunde og dyr.

En hundeforsikring fra alm brand kunne være et godt bud på en ansvarsforsikring, som du med fordel kan tegne.

Hvad synes du om denne artikel?

Klik på en stjerne for at bedømme vores artikel!

Gennemsnitlig vurdering 3.3 / 5. Antal stemmer: 4

Vær den første til at bedømme denne artikel.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here