Sådan får du din baby til at sove

10 tricks til søvn

Hvordan får du baby til at sove igennem? Få svaret her

En af de store udfordringer for nybagte forældre er, at få baby til at sove. De første mange nætter kan være plaget af dårlig nattesøvn, og amninger, hver tredje og fjerde time.

Når barnet ikke vil sove, kan det give udfordringer i hverdagen, og i parforholdet, men heldigvis kan du gøre mange ting for at få baby til at sove. 

Mange spædbørn kan være meget urolige, når de er få uge gamle og skal puttes.

Den helt klassiske er, når baby basker sig selv i hovedet med sine små knyttede babyhænder, eller det er endnu værre for enhver mor, nemlig at amme én gange i timen hele natten. 

Glem ikke også at babyalarmer, baby uro, puslebord, autostol og natlampe kan gøre hverdagen mere tryg for hele familien, også selvom babyen kan give manglende nattesøvn.

Sådan får du dit barn til at sove længere

Hvordan får du så din baby til at sove længere? Forældre kan gøre en række tiltag for at afhjælpe problemet.

Ingen babyer er ens, og det kan derfor være, at disse råd ikke hjælpe jeres barn.

Hvis vores råd virker, så vil i få en lettere hverdag, og den bedste anbefaling er at få det afprøvet og se om, det giver positive resultater.

Tip 1 – Giv dit barn et varmt bad

Et af de bedste råd til nybagte forældre er at give barnet et dejligt varmt bad. Det skulle få roen til at sænke sig, og berolige den lille. Giv dit barn et varmt bad cirka 1 time før sengetid.

Tip 2 – Køb mørklægningsgardiner

I den varme periode kan det være rimeligt lyst både om morgenen og om aftenen. Nogle babyer bliver nemt påvirket af lyset og vil vågne af det.

Det kan være effektivt at købe mørklægningsgardiner, fordi det kan give mere ro, og føles mere rart for barnet.

Tip 3 – Tjek dit barns ører

En af de helt syndere er mellemørebetændelse, og det kan i visse tilfælde være svært at opdage. Ofte det være det grundlæggende problem og har du mistanke, om dette så få en ørelæge hurtigst muligt til at tjekke barnets ører.

I længerevarende perioder kan det føles udmattende for hele familien, så sørg derfor at gå til børnelægen hurtigst muligt.

Tip 4 – Læs korte godnat historier

De fleste forældre læser godnathistorier lige inden sovetid, især når barnet er lidt ældre.

Med babyer kan det være en god idé, at starte denne face ud tidligt, da baby føler sig tryg ved lytte til sin mors eller fars stemme.

Selvom de ikke forstår ret meget i den alder, så kan det have en rolig og positiv effekt overfor barnets søvn.

Læsningen behøver ikke være lang, og 5 – 10 minutter burde være nok.

Tip 5 – Flyt baby ind på eget værelse

Før eller siden bliver baby stor nok til at have sit eget værelse. Og allerede fra spæd kan man rykke baby ind på værelset i en tremmeseng.

Grunden til uroen om natten kan måske være, at baby bliver forstyrret af forældrenes snorken.

Bare dét, at mor eller far rykker rundt på dynen, kan for nogle børn virke forstyrrende, og i sidste ende vække barnet.

Flyt derfor baby i babyseng på eget værelse så tidligt som muligt, også selvom det kan virke overvældende.

Har du set disse produkter?

Vi har nedenfor her samlet de 5 mest populære produkter, når det kommer til en lille ny i familien. Læs nærmere og se om det kunne være noget for dig

Konges Sløjd Pusletaske Blossom Mist - 10 tricks til søvn - Vildmedbørn.dk 749 kr. Konges Sløjd PusletaskeGå til forhandler
Welldon Diadem Isofix - 10 tricks til søvn - Vildmedbørn.dk 899 kr. Welldon Diadem IsofixGå til forhandler
Teddykompaniet Diinglisar Elefant Sutteklud - 10 tricks til søvn - Vildmedbørn.dk 108 kr. Teddykompaniet Diinglisar Elefant SuttekludGå til forhandler
Olivy Baby Care Liniment Bleskift 500ml - 10 tricks til søvn - Vildmedbørn.dk 150 kr. Olivy Baby Care Liniment Bleskift Gå til forhandler
Joha 2 in1 Wool Overall - Brown - 10 tricks til søvn - Vildmedbørn.dk 439 kr. Joha 2 in1 Wool Overall Gå til forhandler

Tip 6 – Giv baby lun aftengrød

Når barnet bliver stort nok til at spise overgangskost, kan du give dit barn en omgang lækker lun godnatgrød.

Du kan gøre en rutine ud af det og starte ud med et varmt bad og aftensgrød lige inden puttetid. Det hjælper rigtig mange børn med, at falde i søvn og give en god ro i maven.

Tip 7 – Undgå, at baby er overtræt

At få baby til at sove præcis klokken 19.00 kan være nytteløst, hvis dit barn er overtræt, eller barnet har sovet hele eftermiddagen.

Man kan sige med andre ord sige, at alt søvn efter klokken 16.00 vil gå ud over nattesøvnen. Er baby alt for frisk, kan i prøve at putte lidt senere.

Men omvendt er barnet overtræt og viser tydeligt tegn på træthed, så kan i forsøge at få baby til at sove 30 – 45 minutter før oprindelig sovetid.

Tip 8 – Få dit barn til at sove i egen seng

Selvom det kan være lækkert og dejligt at få baby til at sove i favnen, så kan det absolut ikke anbefales.

Det er super vigtigt, at baby så tidligt, som muligt lærer at sove i sin egen seng, og her kan en hæklet baby uro hjælpe godt på vej.

Falder barnet i søvn i favnen, imens det bliver ammet, eller har sutteflaske i munden, vil baby føle sig utryg og græde, hvis barnet vågner i løbet af natten eller tidligt på aftenen.

At få baby til at sove i sin seng er det bedste råd, der giver en kæmpe lettelse i hverdagen, hvor mor og far nogenlunde kan få deres værdifulde nattesøvn tilbage.

Glem ikke også, at økologisk baby sengetøj og lagen til babyseng er det mest sikre valg, hvis vil undgå skadelige kemikalier, insekticider og pesticider.

Tip 9 – Tjek ble og luft i maven

Babyer kan ikke fortælle, hvad der er i vejen, og som noget af første skal mor eller far sørge for, at bleen er 100% tør.

Anden fase er at tjekke, om der eventuelt kan være lidt luft i maven, som driller, eller om baby skal bøvse. Det kan hjælpe barnet med at sove og føle sig tryg om natten.

Tip 10 – En vågelampe kan være godt

Børn og babyer er ret forskellige ligesom voksne. Nogle babyer og børn føler sig utrygge, hvis der er helt bælg mørkt.

En børne vågelampe eller natlampe med dæmpet lys kan virke beroligende, og afslappende for barnet.

Der findes rigtig mange typer og en af de populæreste vågelamper til børn kan købes i denne webshop.

SÅ MEGET SKAL BABY SOVE

0 – 3 måneder

Spædbørn sover stort hele døgnet. Baby sover mellem 16 og 18 timer i døgnet, og for baby er der ingen forskel på dag og nat.

3 – 6 måneder

Baby kan efterhånden se forskel på dag og nat. Barnets søvnbehov ligger på 13 til 15 timer i døgnet.

6 – 12 måneder

Baby kan se forskel på dag og nat. Barnets søvnbehov ligger på 12 – 14 timer i døgnet, og gerne med et par timers søvn i løbet af dagen.

BONUS: Få dit spædbarn til at sove på et minut

At få din baby til at sove på et minut må være alle forældres drøm. Et simpelt trick, som alle kan lære kan gøre underværker.

Om det virker for jeres barn eller ej, kan i kun finde ud af på én måde og det ved, at selv afprøvet tricket.

Denne youtube video er blevet delt verden over mange gange og alt efter dømme, taler vi om et lille dreng på 3 måneder, hvor han får strøget et papirlommetørklæde hen over ansigtet.

Rigtig mange har allerede afprøvet metoden, og det skal nævnes, at tricket ikke virker på alle babyer.

Prøv jer frem og se, om i kan få jeres baby til sove med dette hurtige og smarte trick.